Fastighetsbolag satsar på Munka Ljungby

Nytt fastighetsbolag vill bygga lägenheter på Jordgubbsfältet i Munka Ljungby. Fastighetsbolaget Kvartilen har fått option på att köpa marken med ensamrätt av Ängelholms kommun. Fastighetsbolaget tycker att det är ett intressant område som kan vara värt att satsa på och vill därför undersöka intresset i lugn och ro. Om tillräckligt mycket intresse finns kan Kvartilen komma att bygga ett 50-tal lägenheter. Bolagets styrelse tycker att det är ett bra läge som passar dom väl eftersom dom gärna satsar på områden som ligger lite utanför storstadsområden. Kvartilen har redan gjort marknadsundersökningar och nu återstår att ta reda på hur stort intresset är i området.

Intressekoll kan påbörjas

Eftersom ingen annan exploatör har visat intresse för att starta ett bostadsprojekt här var det inte så svårt för kommunen att bevilja optionen för Kvartilen. Detaljplanen blev klar redan 2010 men nu kan det alltså bli verklighet och det kan bli nya bostäder i Munka Ljungby. Tack vare optionen kan Kvartilen fastigheter AB nu fortsätta med sina kundenkäter för att ta reda på vad folk i området är intresserade av och kan bygga därefter. Fastighetsbolaget arbetar på det sättet med att först göra en egen marknadsundersökning och sen jobba vidare med enkäter. Enkäterna är webbaserade vilket gör hela processen snabb och överskådligt.

Fortsatta arbetet till inflyttning

Genom vidare kontakter med lokala fastighetsmäklare, organisationer och föreningar ska Kvartilen fastigheter AB ta fram ett resultat som ger möjlighet att avgöra vad dom ska bygga där. Det kan bli hyresrätter, men beroende på vad undersökningarna och enkäterna visar kan det även bli tal om att bygga bostadsrätter eller annat som till exempel trygghetsboende. Bolaget har till den 30 juni 2017 på sig att bestämma sig för om dom vill köpa marken eller inte. Om dom går vidare får dom köpa marken för 100.000 kronor per lägenhet om tomten utnyttjas på en rimlig nivå. Richard Jakberg som sitter i bolagets styrelse säger att man kan bygga 50 lägenheter.