London och de dyra fastigheterna

Det är känt sedan länge att London har några av världens dyraste fastigheter. Många är de investerare som har pumpat in hundratals miljoner, ibland några miljarder för att köpa en fastighet eller för att bygga nya skyskrapor i staden. Priserna går upp med investerare som köper upp bostäder och fastigheter för att sedan bara låta dem stå tomma tills de kan sälja fastigheterna för högre pris när efterfrågan är ännu högre. Enbart de rikaste har råd att bo kvar i innerstan, och många affärer, restauranger och klubbar har fått flytta på sig när hyrorna har höjts.

Från ambassad till lyxhotell

Nu har det genomförts ett nytt stort uppköp i Londons fastighetsvärld. ett fastighetsbolag vill bygga om den amerikanska ambassaden till lyxhotell. Vad kostnaden hamnade på är okänt men tidigare har platsen med byggnaden värderats till 500 miljoner pund. Det är fastighetsföretaget Diar Real Estate Investment, som ägs av Qatars kungafamilj, som står bakom köpet och kommer att bygga 137 rum till lyxhotellet. Den nya amerikanska ambassaden byggs en bit bort och var menad att invigas under Barack Obamas presidentskap men istället blir den färdig under våren 2017 då Donald Trump kommer att inviga ambassaden istället. Först kommer den tidigare ambassaden att tömmas på säkerhetsanordningar.

Hotellbranschen i London efter brexit

Efter brexit har pundet sjunkit vilket har gjort London till ett prisvärt turistmål bland annat för svenskar. Men än så länge har inte turister från Sverige eller andra delar av världen passat på att åka till London i den ström som man tidigare trott. Faktum är att hotellbranschens intäkter har sjunkit med 11,5 procent sedan förra året. Den grupp turister som har ökat mest är amerikaner då dollarn, gentemot pundet har den högsta nivån på 30 år. Dessutom har bokningar av hotellnätter ökat med 46 procent sedan förra året. För Storbritannien är det goda nyheter eftersom turismsektorn är mycket viktig för landet.