Håll koll på bra fastighetsbolag vid bostadsköp

Det är alltid en spännande upplevelse att köpa en ny drömbostad. Detta bevisas av att det i Sverige varje år säljs cirka 100 000 bostadsrätter och 50 000 villor. Dessutom är det inte bara spännande att köpa och flytta in i en bostad. Jakten på att leta efter bostäder till salu och gå på visningar är en minst lika spännande. Av denna anledning är det knappast en förvåning att så många använder bostadssajten Boneo som har Sveriges största utbud av bostäder till salu, kommande försäljningar samt nybyggnadsprojekt.

Bostadssajtens popularitet beror på att den erbjuder det mest effektiva sättet att köpa och sälja bostäder. Ta till exempel deras fullfjädrade och enkla filter som låter dig sortera bostäder baserat på ett antal kriterier som du ser här:

  • Sökradie
  • Bostadstyp
  • Antal rum
  • Boarea
  • Pris
  • Avgift

En annan viktig faktor att tänka på när du letar efter bostäder till salu är fastighetsbolaget. Om du köper en bostadsrätt kommer det att finnas ett fastighetsbolag som förvaltar och tar hand om fastigheten du bor i. Det finns några enkla tips att tänka på för att säkerställa att fastighetsbolaget är bra och dessa presenteras härnäst.

4 faktorer att hålla koll på

1. Be vänner om deras erfarenhet – Om du har vänner som har haft samma fastighetsbolag är det klokt att fråga om deras erfarenheter. Du kan även läsa andras omdömen om fastighetsbolaget online för att bilda dig en uppfattning. Tänk på att inte basera ditt beslut på en enda erfarenhet, utan att väga in flera erfarenheter och omdömen i ditt beslut.

2. Undersök fastighetsbolaget online – Du kan undersöka och jämföra olika fastighetsbolaget på många sätt online. Börja med att besöka deras webbplats och läsa professionella recensioner om fastighetsbolaget. Om det är ett stort fastighetsbolag kan du även hitta tidningsartiklar och sidor på sociala medier om det.

3. Besöka en fastighet som förvaltas av fastighetsbolaget – Ett praktiskt sätt för att se hur fastighetsbolaget sköter sitt jobb är att besöka en fastighet som de förvaltar. Finns det skräp runt fastigheten? Kontrollera hur skicket på byggnaden ser ut och om det finns några uppenbara brister som kräver reparation. Fråga också om deras byggnader är tysta och om det finns problem med någon som bor där. I vissa fall kan det naturligtvis finnas en logisk förklaring bakom vissa brister och i så fall är det bra att reda på vad det beror på.

4. Förstå fastighetsbolagets villkor – Det brukar finnas ett avtal med allmänna villkor som du behöver kika på och godkänna. Ett tips är att låta en jurist gå igenom det för att säkerställa att du inte missa något.

magazinum