Skapa bättre utemiljöer för hyresgäster

Äger du ett fastighetsbolag och vill skapa bättre förutsättningar för dina hyresgäster att vistas utomhus? Då finns det mängder av åtgärder du kan vidta och som skapar bättre utomhusmiljöer för stora och små, vilket kan bidra till att fler av hyresgästerna vill vistas utomhus.

Ute är lika viktigt som inne

Många fastighetsbolag fokuserar mycket på att hålla fastigheterna i gott skick, men glömmer bort uteplatserna. Det är ett stort misstag. Eftersom människor har ett stort behov av att få vara ute och få frisk luft, är utomhusmiljön minst lika viktig att ta hänsyn till. Att investera i utomhusmiljön runt fastigheterna blir både en ekonomisk investering för fastighetsbolaget och en investering i livskvaliteten för hyresgästerna.

Skapa lekplatser

I de flesta fastigheter runt om i Sverige bor barnfamiljer. Eftersom barn har ett stort behov av att få utlopp för sin energi, är det viktigt att skapa förutsättningar för barnen att kunna göra just det. Lekplatser på gården är ett bra sätt att aktivera barnen och att låta dem leka av sig utomhus i närheten av bostaden. Hur avancerad lekplatsen ska vara är så klart upp till fastighetsbolaget att avgöra, men något är bättre än inget.

Stäng ute oljud

Om fastigheten ligger i nära anslutning till en väg kan det vara nödvändigt att stänga ute så mycket oljud och buller som möjligt och då är bullerplank en bra lösning. Med hjälp av bullerplank gör man uteplatsen mer rofylld och tar bort onödigt oväsen som kan vara stressande och störande för hyresgästerna. Bullerplank kan även skydda mot insyn och fungera som vindskydd, vilket enkelt bidrar till en skönare utevistelse med mer privata ytor. Hos https://brabullerplank.se/ finns bullerplank som passar alla.

Försköna uteplatsen

En uteplats kan vara vacker, men den kan även vara väldigt tråkig. För att folk ska vilja spendera tid på gården eller området kring fastigheterna är det viktigt att det är trevligt att vistas där. För att få till fina utomhusmiljöer kan man ta hjälp av blomsterarrangemang. Man kan plantera perenner som kommer upp varje år och som inte kräver någon skötsel samt plantera blommor för hela säsongen som blommar på olika tider på året. På så vis får man en rabatt eller ett blomsterarrangemang som har blommor från april till oktober och inte bara under högsommaren. För att locka bin och fjärilar kan man gärna plantera doftande blommor som nejlikor, pioner eller luktärt. Det är rofyllt att titta på alla humlor, fjärilar och bin, men blomdoft uppskattas även av människor.

magazinum