Moderna fastighetsbolag med smarta hem

Företag som äger och förvaltar fastigheter gör klokt i att erbjuda moderna bostäder till sina hyresgäster. Ett smart hem underlättar för de boende och gör det möjligt att spara energi, vilket är positivt både för hyresgästens plånbok och för fastighetsbolaget. Automation blir allt mer vanligt på många olika områden, och nu har det även kommit till våra hem.

Med lösningar för Smarta hem från Tibber får du allt du behöver för att påbörja din smarta resa. Sensorer från Tibber kan kopplas till hemmet och ge data som sedan kan styra olika delar i fastigheten. Termostaterna kan till exempel styras med temperatursensorer, vilket ger den perfekta inomhustemperaturen med nöjda hyresgäster som följd.

Smart hem positivt för de boende

Lezgin Bakircioglu bestämde sig själv för att skapa sitt smarta hem efter att ha jobbat och rest under en längre tid. När pandemin kom behövde han arbeta hemifrån och fick då tid över för att börja på sitt projekt. Han styr nu allt i sitt hem med sin fjärrkontroll på mobilen. Nästan hela huset styrs av appen och Lezgin lägger hela sin energi på att skapa en bra grund till bostaden.

Automatisering och bekvämlighet

I ett smart hem kan allt automatiseras som kan anslutas till dina vägguttag. Du behöver inte själv komma ihåg att gå runt och släcka lamporna, då dit hem själv vet när det är dags att mörka belysningen. Ventilation, uppvärmning och belysning kan anpassas efter solljus och väder. Smarta hem är också en bekvämlighetsfaktor då de anpassar sig efter de boendes levnadsmönster. Persienner, gardiner, garagedörrar och en mängd andra saker kan läggas på ett schema och styras med hjälp av mobilen eller sensorer. En annan viktig aspekt är att säkerheten kan höjas. Du behöver inte längre vara orolig över att spisen stängs av när du reste hemifrån, utan kan enkelt kolla upp det på bussen via din mobilapp. Du har även möjlighet att släppa in gäster i ditt hem när du inte är där och automatisera utrustning och ljus så att ditt hem ser bebott ut även när du är på semester. När du är borta från hemmet kan du höja säkerheten genom att i förväg installera kameror med inbyggda rörelsedetektorer, vilka kan koppas till ditt övriga smarta system.

magazinum